Godmorgon!

Idag är jag på hugget! Satte igång och bakade äppelpaj klockan halv sju i morse :)
Njäe, inte till mig och min sambo då riktigt för de kunde jag ju tagit
sovmorgon för. Men ska iväg till Alles faster på middag med svärmor &
hennes mostrar. Ett redigt tant-gäng blir vi ;) Jag fick till uppgift att fixa en
äppelpaj & jag bokstavligt talat kräks på vanlig äppelpaj med den tjatiga torra
smuldegen så jag gör aldrig den.
Istället har jag en knäckig äppelpaj, de vill säga med sirap,
smält smör, havregryn, mjöl, blahablaha. Kan slänga upp receptet om ni vill :)
Mycket godare!
Så, håll till godo :)
(sen har jag ju självklart egenplockade äpplen från trädgården + en liten liten
släng med kardemumma och vaniljsocker på mina äpplen).
Ingredienser
1 pajform
6 äpplen, skalade och skurna i skivor
150 gr smält smör
3 dl havregryn
2 dl socker
0,5 dl sirap
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
2 msk mjölk
Gör så här
Skala och skiva äpplena. Lägg i pajformen.
Smält smöret och blanda ner övriga ingredienser.
Bred smeten över äpplena och in i ugnen på 175°C i ca 30 min.
Väldigt simpelt! :)

Trackback